Ik voel me hier thuis!

Een gezellige school, waar mijn kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, met een goede sfeer en leuke vrienden en vriendinnen.

Met veel plezier gaan onze 3 kinderen naar OBS De Springplank. Mijn zoon die rennend naar school gaat en als mama dan op school komt, zit hij al trots in de kring op zijn stoel een boekje te lezen op zijn manier of even te kletsen met zijn vriendjes en vriendinnetjes. Het is een kleine school en voor onze kinderen voelt dit knus en vertrouwd aan. Hierdoor kunnen onze kinderen zich op hun eigen manier en tempo ontwikkelen. Als je even niet mee kan, wordt hier extra aandacht aan besteed als dat nodig is. Hoe super voel je je dan als je als kind er achter komt: 'IK KAN HET!'

Waar mijn kinderen ook naar uitkijken zijn de verschillende vieringen op vrijdag. 'We zeggen niet wat we gaan doen, maar komen jullie kijken?', is de vraag van de kinderen. Hoe leuk is het om samen met je eigen klas een optreden te geven voor de school, papa's, mama's, opa's en oma's. Kinderen uit de bovenbouw mogen de viering presenteren. Je voelt de saamhorigheid van de school en wij kijken er als ouders ook naar uit om alle optredens te zien.

De Springplank is een goede plek voor onze kinderen waar ze zich thuis voelen.

Kirsten, Martijn, Jenthe, Nanne en Sieme van de Langenberg

'Ik kan me geen betere school voorstellen.'

Dat ik vroeger zelf mijn basisschooljaren heb doorgebracht op De Springplank, gaf mij vanaf het begin dat ik hier weer binnen liep een heel vertrouwd gevoel. Onze Jaimy is begonnen bij de kleuterjuf, waar ik zelf ook nog ooit in de klas heb gezeten. Dat vond ik bijzonder. Daarnaast ligt de school bij mij aan het einde van de straat. Bereikbaarheid was voor mij ook erg belangrijk aangezien ik geen auto bezit. En nu Jaimy inmiddels in groep 6 zit, kan ik me geen betere school voorstellen. Ik vind de laagdrempeligheid op school erg fijn. Als alleenstaande ouder valt het soms niet mee om alle beslissingen in je eentje te moeten nemen en dan is het fijn als er een luisterend oor geboden wordt vanuit school, zodat je weet dat je het echt niet allemaal alleen hoeft te doen. Ik ben een jaar of 2 geleden een tijdje ernstig ziek geweest en moest voor een periode van 2 maanden opgenomen worden. De steun die Jaimy, ik en zelfs mijn ouders toen vanuit het team en de ouders hebben ontvangen was hartverwarmend. Dit heeft er zeker aan bijgedragen dat ik op een fijne en goede manier kon herstellen. De sfeer onder ouders is gemoedelijk en het is altijd een feestje om te zien hoe we alle evenementen op school weer tot een groot succes maken.  De aandacht die geschonken wordt aan de kinderen als individu en aan hoe je nu op een goede manier met elkaar omgaat, maakt dat ik nog steeds iedere dag ontzettend blij ben met mijn keuze voor De Springplank.

Sabrina en Jaimy